Yıllık Geliri 40 Milyon Lira

Etiketler :


Coca-Cola, Türk CEO’su Muhtar Kent’in, 2012 yılı maaş ve diğer hakları için ödenen miktarları hissedarlar ve kamuoyu ile paylaştı.
Şirketin açıklamasına göre, 2006’dan beri şirketin başında olan Kent’in geçen yılki toplam geliri 21.6 milyon doları buldu.Bu gelirin büyük bir kısmı Kent’in 1.6 milyon dolarlık maaşından kaynaklanıyor. Kent maaşına ek olarak 13.1 milyon dolar hisse geliri ve 6 milyon dolar da başarı primi aldı.Muhtar Kent’in 2011 yılı geliri 21.2 milyon dolardı. Coca-Cola, 2012’de ABD’de şekerli alkolsüz içeceklere karşı kampanyaların etkisiyle satışların azalmasına rağmen, dünya çapında satışlarını artırmış ve karını yüzde 4 artırıp 9.02 milyar dolara çıkarmıştı.

Hem bir dünya devinin krize rağmen gelirini arttıran, hem de bu devin başındaki Türk olarak, her gün, her gittiği yerde, katıldığı toplantılarda Türkiye’nin adını duyuran Muhtar Kent, ülkemizin reklamını en iyi yapan kişi. Aslında Türkiye’ninn de ona en büyük reklamcısı olarak ödül vermesi lazım. Bu nedenle Kent’in bir yılda aldığı Türk Lirası ile 40 milyon lira ona helal olsun.

0 yorum: