Blogger Seo Ayarları

Etiketler :

Blogger - Blogspot SEO Ayarları
Merhaba seomtrak okuyucuları.Seomtrak da blogger tabanlıdır.Aslında blogger çok sağlam bir yapıya sahiptir.Birçok kişi wordpress tercih etse de, bence blogger daha iyi ve güçlü bir altyapıdır.Blogger kullanmadan önce birkaç değişiklik ile tam SEO uyumlu hale getirebilirsiniz.Ayrıca yazdığınız makalelerin seo uyumlu olması için, seo uyumlu makale yazımı konuma göz atabilirsiniz.

 Blogger ilk kurduğunuz zaman kendi seo ayarlarıyla oluşur.Sizin ayarlamanız gerekenler vardır.İlk olarak başlık-içerik olan ayarı, içerik-başlık halinegetirmelisiniz.Google 'ın sevdiği şekil budur.
Gösterelim bu ayarımızı ;
Seomtrak site başlığı - seo makale başlığı >>> yanlış
SEO makale başlığı - seomtrak site başlığı >>> doğru

Başlık - Tittle Ayarlarını Yapmak İçin
Ctrl f kullanarak bu konu buluyoruz ;
 <title><data:blog.pageTitle/></title>

Bu kod ile değiştirirsek doğru olanı yapmış olacağız ;
<b:if cond='data:blog.pageType == "index"'>
<title><data:blog.title/></title>
<b:else/>
<title><data:blog.pageName/> - <data:blog.title/></title></b:if>

Başlık-tittle seo ayarını yapmış olduk.Bu en önemlilerinden birisiydi.Çünkü google makale başlığınızı göremiyordu.Doğal olarak hit de alamıyorsunuz..

2.Meta Tag Ayarları
 Blogger meta tag ayarları yapılmamış biçimde elinze geçer.Sizin bu ayarları en doğru şekilde yapmanız gerekir.Doğru dan kastım hedef kelimenize uygun ayarlamanız gerekir.Kelimeniz seo ise 2-3 kere seo kelimesini geçirmeye çalışmalısınız.Bunları yapmak için tasarım > html ayarlarından widget şablonlarını genişlete bir click atın.

Şu kodu ctrl f ile bulun ;
<b:include data='blog' name='all-head-content'/>

Bundan sonraki satıra şu kodu ekleyin.Üstteki kodu silmeyin sakın.Bir boşluk bırakarak bu kodu ekleyin ve kendinize göre edit, yani düzenleyin.

 <meta content='BLOGUNUZUN KISA AÇIKLAMASI' name='description'/>
<meta content='BLOGUNUZUN ANAHTAR KELİMELERİ' name='keywords'/>
<meta content='BLOG YAZARININ ADI' name='author'/>

Türkçe Karakter Sorunu
Son olarak Türkçe karakter sorununa değinmeliyim.Blogger bildiğiniz gibi yazı başlıklarınızdaki Türkçe karakterleri algılayamıyor.Yani siz seo ayarları diye bir başlık açarsanız bu ; seo ayarlar diye geçer.Bu da size olumsuz etki yaratabilir, hitleriniz düşebilir.Bunun için, seo ayarlari diye başlık açın.Daha sonra istediğiniz gibi Türkçe karakter kullanarak değiştirebilirsiniz.Hiçbir sıkıntı çıkmayacaktır.

Bir önceki makalemizde seo yapmanız için nedenler başlığına açıklık getirdim.Makalemizi okuyabilir, yorum yapabilirsiniz.İyi çalışmalar, bol seolu günler dilerim.

0 yorum: