Kobani neresi diyenlere cevap! İşte Kobani son dakika haberleri!

Etiketler :
Son günlerde sıkça duyduğunuz bir yer var,
İster haberler ister sosyal medya. Bu yer KOBANİ.

Peki Kobani neresi ve Stratejik önemi nedir?

Suriye'nin kuzeyinde Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı bölge, Kobani (Kobane) olarak adlandırılıyor. Kobani'nin diğer adı ise Ayn al-Arab (Ayn el Arap)

Kobani ayrıca 'Rojava'da PYD'nin inisiyatifiyle kurulmuş üç kantondan ortada olanı' şeklinde de tarif ediliyor. Harita da gösterecek olursak tam olarak; 

Kobani haritası

Kobani'de, 2 Temmuz'dan beri Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile YPG arasında çatışmalar devam ediyor. IŞİD’in saldırdığı Kobani ve çevresindeki köylerden Türkiye'ye doğru başlayan göç, bölgenin gündeme gelmesine neden oldu.

19 Eylül 2014'de Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi Dikmetaş Köyü sınırına gelen Kürt asıllı Suriyelilerin sınırda bekletilmesine tepki gösterenlere güvenlik güçleri müdahalede etmiş, bir süre sonra ise sınır açılmış ve tel örgülerin ardındaki Suriyelilerin Türkiye'ye girişine izin verilmişti.


Kobani, şu sırada IŞİD’in hedefinde, Akçakale’nin karşısındaki Tel Abyad’da harekete geçen IŞİD güçleri, batı yönünde ilerlediler ve amaç Kobani’yi düşürmek. Tel Abyad ile Kobani arasındaki 70 kilometrenin 35 kilometrelik bölümü ve 21 Kürt köyü, IŞİD’in eline geçmiş, Kobani, IŞİD kuşatmasıyla yüzyüze idi.

Kobani düşerse, “Rojava Devrimi”nin kalesi düşmüş olacak. Tel Abyad’dan Karkamış’a kadar olan Türkiye-Suriye sınır boyu IŞİD kontrolü altına girmiş olacak."

BBC Türkçe'den Çağıl Kasapoğlu'nun haberine göre ise; batıdan doğuya Irak sınırına kadar uzanan Rojava'nın merkezinde kalan Kobani'nin IŞİD'in eline geçmesi, Suriye'nin kuzeyindeki Kürtlerin bölgedeki coğrafi hâkimiyetlerinin zayıflamasına, kantonlar arasındaki bağın da kopmasına neden olabilir.
Peki ya senin görüşün ne diyecek olursanız ;
Ekşi sözlükte geçen başlık tamda görüşümü açıklamakta




10 yorum:

  1. paylaşımlar için teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. gerçekten açıklayıcı bir yazı olmuş teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel yazı + türkiyede keşke böle yerler olsa

    YanıtlaSil
  4. Güzel konu devamını beklerim bu arada ismimi tıklarak siteme uğraya bilirsiniz.

    YanıtlaSil
  5. Wow teşekkürler google map ile de geziyorum :)

    YanıtlaSil
  6. Güzel Konu olmuş saolun. Fıskiye Dünyası olarak
    Kuru Havuz
    Süs Havuzu
    Yapay Şelale
    ürün hizmeti sunmakta ismime tıklarsanız siteme giriş yapabilirsiniz yada
    www.fiskiyedunyasi.com

    YanıtlaSil
  7. Adana Hafriyat sektöründe önde gelen firmalardan biri olan Yıldızlar Hafriyat 1990’lı yılların başlarından beri sektörde iş tecrübelerimizle birlikte aile şirketimiz olan Yıldızlar adana hafriyat olarak hizmet vermekteyiz. adana hafriyat Sektördeki hizmetlerimizle fark oluşturacak işleri ilk günkü heyecanla ve istekle yapmaya devam ediyoruz. Bugüne kadar özel sektör ve bir çok resmi kurumlarla yaptığımız işler referanslarımızdır.
    Dünya standartlarına uygun iş makineleriyle performansını daima en üst seviyede tutan firmamız ayrıca Adana Yıkım ve Adana Kazı dallarında idaalı bir şirket olup her türlü Adana Yıkım ve Adana Kazı işlerinide büyük bir özveri ile yapmaktadır.
    Adana Hafriyat sektörü ile ilgili dünyadaki tüm yenilik ve gelişmeleri yakından takip edip, etkin bir biçimde sistemlerini entegre eden Yıldızlar Adana Hafriyat kalite, etkinlik süreklilik ve ekonomik olmayı çizgisinin vazgeçilmez ana unsuru kabul etmektedir.
    Adana Hafriyat , Adana Yıkım ve Adana Kazı olarak hizmet çeşitliliğini geniş bir yelpazede gerçekleştirmeye devam etmektedir.

    Kaliteli, özenli hizmet ve müşteri memnuniyeti ilkeleri ile kısa sürede önemli mesafeler kaydeden Yıldızlar Adana Hafriyat büyük projelere imza attı. Kısa zamanda yakalanan bu başarının sırrı ise firmanın çalışma disiplini ve azmidir.

    YanıtlaSil
  8. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil