Blogger Slider Eklentisi

Etiketler :

Merhaba SitemX Takipcileri Sliderin özellikleri etiket bazlı olup seçtiğiniz bir etiket ile alakalı son yazıları göstermenizi sağlar. Yeni eklediğiniz yazı anında slidera eklenir.
Eğer resimlerin sliderda iyi gözükmesini istiyorsanız büyük boyutlarda resim kullanmanızı tavsiye ederim. Slider dinamik olarak kendi kendine belirli bir saniye içersin de otomatik geçiş yapmaktadır. Slideri sitemize eklemeden önce hr ihtimale karşı şablonumuzun bir yedeğini alalım.

1. İlk yapmamız gereken aşağıdaki resimde olduğu gibi blog yayınlarımızın tam üstüne gelecek şekild bir gatget ekle kısmı oluşturmak. Eğer blogunuzda zaten böyle bir kısım varsa bu adımı atlayabilirsiniz. Yoksa işlemleri takip edin.




- Blogunuza giriş yaptıktan sonra Şablon >> HTML'yi Düzenle ( Widget şablonlarını genişletin kutucuğunu işaretleyiniz)
-  Ctrl + F  yaparak ]]></b:skin> kodunu buluyoruz ve tam üstüne denk gelecek şekilde aşağıdaki kodları ekliyoruz.


2. Şablonu kaydediyoruz ve hemen Yerleşime tıklayarak gatget ekle kısmı eklenmiş mi ona bakıyoruz. Eğer eklendi ise slider ekleme aşamasına geçiyoruz.

3. Tekrar Şablon >> HTML'yi Düzenle  diyoruz ve Ctrl + F  yaparak ]]></b:skin> kodunu buluyoruz ardından tam üstüne denk gelecek şekilde aşağıdaki kodları ekliyoruz. 

Kırmızı ile gösterdiğim kodlardan Yüksekliği ve genişliği kendi blogunuza göre ayalayabilirsiniz.

4. Ctrl + F  yardımı ile bu sefer </ head > kodunu buluyoruz ve tam üstüne gelecek şekilde aşağıdaki kodları ekliyoruz.

- Şablonu kaydet diyoruz ve Yerleşim kısmına geliyoruz.

5. Blog yayınları üstündeki gatget ekle kısmından Gadget Ekle >> HTML / JavaScript diyoruz ve aşağıdaki kodları ekledikten sonra kodlardaki kırmızı ile belirttiğim kısımları kendimize göre ayarlıyoruz.

- Kırmızı ile belirttiğin alana slaytta yayınlanmasını istediğimiz konunun etiketini yazıyoruz. Büyük küçük harf konusunda dikkatli olalım çünkü etiketiniz blog da nasıl yazılıyorsa aynısını yazınız.Değiştirme işlemi bitti ise kaydedebiliriz. Slideriniz artık hazır. Takıldığınız, sormak istediğiniz kısımları yorum kısmından sorabilirsini

2 yorum:

  1. sanırım kodlarla , canlı demoyu hayal gücümüzle çalıştırıp ön izlemesine bakıyoruz

    YanıtlaSil
  2. kodları kendin yaratcan:))) ondan eklememiş:))
    http://blogger-yazari.blogspot.com/

    YanıtlaSil